Dag 14: Zion NP – Bryce NP

Deze ochtend rond 9u uit ons motel vertrokken. Eerst nog gaan tanken (wat een geluk dat de benzine hier maar 0,9-1,1 euro per liter kost) en een zak ijs gaan halen voor in onze frigobox. Vervolgens op weg naar onze eerste (korte) wandeling van de dag in Zion maar deze wegens wegenwerken niet kunnen doen. Dan maar op weg naar de volgende (korte) wandeling maar ook deze niet kunnen doen (veeeel te kleine parkeerplaats aan de Canyon Overlook Trail!). Dan maar direct doorgereden naar Bryce Canyon NP. Onderweg aardig wat meters gestegen en zo het terechtgekomen in een meer groene omgeving. Enkele km voor de ingang van Bryce nog even gestopt in Red Canyon, een klein park waar je ook enkele trails kan doen. Uiteindelijk rond 14u in Bryce aangekomen. In Bryce heb je rondom het ‘amfitheater’ enkele verschillende stops. Daarnaast heb je nog een 20km lange weg die naar het uiterste zuiden van het park loopt met onderweg nog enkele uitkijkpunten. Eerst en vooral gepicknickt en door de hogere ligging (Bryce ligt tussen de 2100 en2700 m) was het ideaal weer (een graad of 25). Na de picknick, hebben we vanaf Sunset Point de Queens Garden Trail gelopen (volgens het krantje hier, ‘s werelds mooiste3 mileTrail) en we moeten het toegeven het was ook echt mooi!! Je daalt af naar de bodem van het amfitheater en wandelt daar echt tussen de hoodoo’s (dat zijn Bryce’s bekende rechtopstaande rode rotsen). Na de Queens Graden Trail hebben we er nog een stukje van de Navajo Loop bij gedaan tot aan Sunrise Point. Daarna terug de auto ingesprongen en de 20km lange baan naar het zuiden afgereden. Rond 17u dan ingecheckt in ons hotel, nog wat aan het zwembad gelegen en in het bijhorende warme bubbelbad nog een beetje liggen broebelen J. Daarna onze picknick gemaakt en met de auto terug naar Sunrise Point gereden om daar te eten en van de zonsondergang te genieten.

Na 2 dagen hiken in de natuur zijn we wel wat moe’tjes aan het worden… Ook hebben we de voorbije 2 nachten in Zion wat minder geslapen (slechte bedden (voor de rest wel een goed motel) en lawaaierige buren). Nu dus eens wat ‘vroeger’ in ons bedje duiken want morgen staat er terug en zware dag op het programma op weg naar Capitol Reef NP. Morgen ook sinds lang nog eens een ontbijtbuffet, we kijken er al naar uit!

Na een vermoeiende dag duiken we ons bedje in:

Slaapwel!

2 gedachten over “Dag 14: Zion NP – Bryce NP

  1. Hihi, die laatste foto! En de Amish (of iets dergelijks) waren precies ook van de partij? 😛 Hier in Gent beginnen de Feesten vandaag…ik ga jullie missen hoor bij Dirk Stoops! Veel plezier daar en hopelijk wat lekker geslapen…

  2. De blog is leuk om mee te volgen en de vele mooie leuke foto’s doen ons telkens watertanden naar meer.We kunnen ons echt een beeld vormen van wat jullie allemaal te zien krijgen en dat is heel wat!!! Het zal een reis zijn om niet vlug te vergeten!
    Veel plezier daar en geniet maar verder …

Plaats een reactie